7 noiembrie 2016

omul invizibil








Nu este vorba despre filmul / cartea cu acelasi nume dar ... tot la un film voi ajunge ...pina atunci putzina filozofeala ...
Adesea sintem acuzate noi, femeile ca facem totul pt a iesi in evidentza ...ca si cind barbatzii nu ar face-o si ei! 
Noi cu bigudiuri, farduri, botox si silicoane, haine indraznetze si bijuterii extravagante ...
Ei cu tunsori zburlite in creasta sau chelii lustruite, tatuaje, muschi bine lucratzi la sala de fortza, haine lafel de indraznetze si accesorii in trend ( aici se pun si masinile Ferrari evident rosii ) Replicile vulgare sau cu sonorul dat la maxim au si ele un rol important in tehnica de a te face remarcat !( aici se pun si manelele asurzitoare din Ferrari-ul rosu ) 
La ce bun toate astea? pt a iesi din anonimat ... pt ca nimeni nu vrea sa fie doar o umbra ... un insignifiant, un sters, un nimeni invizibil...
Intr-o lume plina de tupeu si agresivitate tu " omul invizibil "  esti mort din start ... degeaba ai o minte brilianta, degeaba iubesti in tacere pe cineva care te ignora, degeaba visezi ca paradisul exista !!! Gesturie tale, chiar bine intentzionate, se pierd in decor...si devii mai neinsemnat, mai anost, iar cu trecerea timpului ... mai complexat !!!
S-ar putea spune ca sufletul conteaza??? dar cine vede sufletul unei umbre? s-ar zice ca cine merita te va remarca odata? poate in alta viatza sau alta dimensiune !!!
Acestea sint intrebarile care mi-au incoltzit in minte dupa un film straniu : Dublura ( TheDouble  )   despre care ( remarcind cit de bine e scris scenariul ) am cautat si am aflat ca este dupa o nuvela de Dostoyevsky.
Uite cum de la carte la film si de la film la inima si minte ... poate ajunge omul sa-si puna intrebari existentziale : merita sau nu sa fii omul invizibil ???